AUR vine în ajutorul românilor din Diaspora prin platforma „LINIA VERDE PENTRU CONSULATE”

LINIA VERDE PENTRU CONSULATE

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat o inițiativă menită să vină în sprijinul românilor din diaspora prin intermediul platformei inovatoare „LINIA VERDE PENTRU CONSULATE”. Această inițiativă are rolul de a ajuta românii din afara granițelor care întâmpină probleme la consulatele României de pe teritoriul țărilor în care locuiesc.

Până în prezent, AUR a gestionat cu succes 465 de cazuri ale românilor din diaspora, oferindu-le suport în rezolvarea diverselor probleme întâmpinate în relația cu consulatele României. Principalele nemulțumiri semnalate de către beneficiarii acestei inițiative sunt legate de imposibilitatea de a solicita informații, telefoanele consulatelor fiind considerate de mulți doar de formă. Mai mult decât atât, procesul de programare se desfășoară exclusiv online, iar portalul econsulat.ro este perceput ca un labirint birocratic, ceea ce complică interacțiunea cetățenilor cu instituțiile consulare.

„LINIA VERDE PENTRU CONSULATE” a devenit un punct de referință pentru românii din diaspora, oferindu-le posibilitatea de a accesa informații utile și de a primi asistență în rezolvarea problemelor cu care se confruntă la consulatele României. Echipa AUR se implică activ în fiecare caz, asigurându-se că românii din afara țării primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și rezolva problemele consulare.

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor comunității românești din diaspora și reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea serviciilor consulare și facilitarea comunicării dintre românii din afara granițelor și instituțiile statului român. AUR reafirmă astfel angajamentul său față de românii din diaspora și continuă să lucreze în direcția îmbunătățirii condițiilor de sprijin și asistență pentru această importantă comunitate.

Lasă un răspuns