Comisiei juridice, de disciplină şi imunități din camera deputaților a dezbătut proiectul de lege pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat

Comisiei juridice, de disciplină şi imunități din camera deputaților a dezbătut proiectul de lege pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat

Raisa Enachi prezintă situația proiectului de lege pentru organizare și exercitarea profesiei de avocat. Aceasta este postarea de pe pagina oficială de Facebook a deputatului vasluian:

Vrei un răspuns politic sau un adevăr? „România are atât de mult noroc încât nici nu are nevoie de oameni politici” susținea Petre P. Carp.

Astăzi, 14 septembrie, în ședința Comisiei juridice, de disciplină şi imunități din camera deputaților s-a „dezbătut” proiectul de lege pentru modificarea art. 14 lit. a) din Legea nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Demersul legislativ constă în ajustarea „criteriului de verificare a demnității profesionale” ce stabilește nedeterminarea persoanelor condamnate definitiv de a accede în profesie şi respectiv nedemnitatea persoanelor condamnate pentru a putea continua exercitarea profesiei, ulterior condamnării definitive.

Proiect avizat favorabil de Consiliului Economic şi Social și Consiliului Legislativ. Senat adoptat.

Consiliului Superior al Magistraturii în punctul său de vedere spune că: „…Comisia a reținut că problematica vizată de propunerea legislativă excedează atribuțiilor acestei autorități publice.”

Mai jos (în poze) este amendamentul adoptat astăzi în comisie.

Proiect pe repede scos din sertar, fără dezbateri ale societății civile, pentru că, se apropie data Examenului de primire în profesia de avocat – 18 septembrie 2022.

Modificările propuse doresc apropierea acestuia de modelul mai liberal: intră cine dorește, rămâne cine poate.

Comisie care se face că lucrează, așa trec toate cum își dorește coaliția, se vine cu agenda pusă la punct, fără prea multă dezbatere. Regulamentul comisiei nu este respectat.

Lasă un răspuns