Ionuț Neagu, senator AUR: Majoritatea parlamentară și USR au blocat majorarea pensiilor!

Ionuț Neagu, senator AUR: Majoritatea parlamentară și USR au blocat majorarea pensiilor!

Coaliția majoritară PSD-PNL-UDMR adoptă un discurs duplicitar în ceea ce privește majorarea pensiilor românilor. În spațiul public se întrec în promisiuni legate de majorarea pensiilor, dar când trebuie să voteze se poziționează împotrivă.

Senatorul AUR, Ionuț Neagu, a declarat că săptămâna această, în cadrul Comisiei de Muncă de la Senat, majoritatea parlamentară împreună cu USR au votat împotriva unui proiect de lege al AUR ce prevede majorarea pensiilor.

„Propunerea noastră reglementează ca valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă să fie în suma de 2.818 lei corelată direct cu pensia minimă, care să fie implementată gradual în următorii 3 ani. Sursa de finanțare pentru plata pensiei minime se asigură prin impozitarea părții necontributive a pensiilor speciale și prin eliminarea finanțării de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare”, a spus Ionuț Neagu.

Senatorul AUR a arătat că „însuși Avocatul Poporului precizează că statul are obligația să ia măsuri ca niciun român, fie că este salariat, fie că este pensionar, să nu trăiască sub pragul de sărăcie, reprezentat de valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent”.

Lasă un răspuns