Raisa Enachi: ”La ce este bună România, stimată M. Sandu?”

Raisa Enachi: ”La ce este bună România, stimată M. Sandu?”

Raisa Enachi – o nouă postare pe pagina oficială de Facebook:

”România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, lucru ce spune foarte multe.

La ce este bună România, „stimată” M. Sandu?

Atât ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, cât și Dan Nuţiu, preşedintele executiv al Asociaţiei Investitorilor din România au rămas surprinși că Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova nu a fost invitată la evenimentul Moldova Business Week 2022 (15-16 septembrie).

Scopul evenimentului a fost promovarea Republicii Moldova ca destinaţie investiţională, unde Bucureştiul este principalul partener comercial al Chişinăului.

„Investiţiile directe ale celor 30 de membri AIR reprezintă peste 54% din investiţiile străine directe în Republica Moldova în ultimii 10 ani. În condițiile în care companiile româneşti prezente pe piaţa moldoveană au creat peste 10.000 de locuri de muncă şi au o cifră totală de afaceri de aproape un 1 miliard de euro. Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale care au trecut Prutul şi sunt active în Republica Moldova depăşeşte 250 de milioane de euro, a declarat ambasadorul român.

Adevărata față a Maei Sandu, trist surprinși cei de la București. România bună pentru a investi în Basarabia, nu și a fi apreciați investitorii românii, asta este adevărata politică a M. Sandu.

Oare doamna prim-ministru al RM, cunoaște faptul că sunt înregistrate 1.562 de întreprinderi cu capital românesc în R.M.?

De ce oare vă bateți joc de acești investitori al II-a an consecutiv?

Retoric întreb…”

Lasă un răspuns