Ziua Mondială a Educației – zi de recunoștință pentru profesorii și învățătorii români, din țară și din străinătate

Ziua Mondială a Educației – zi de recunoștință pentru profesorii și învățătorii români, din țară și din străinătate

Mesajul Raisei Enachi cu ocazia Zilei Mondiale a Educației:

Scopul educației este familiarizarea individului cu realizările civilizației umane, retransmiterea și conservarea moștenirii sale culturale.

În fața Educației – pilon de bază al societății, avem cadrele didactice ce pun în copiii noștri bazele autoexprimării și socializării, ei deschizându-le ușa către lumea noilor cunoștințe. Dar, totul frumos tinde să se termine într-o zi, așa că o copilărie fără griji se dezvoltă în cele din urmă într-o nouă etapă dificilă – anii de școală, anii de liceu, anii de facultate.

Rolul profesorului rămâne mereu în prim planul formării personalităţii elevilor. Dascălul rămâne, alături de familie, principalul modelator al personalităţii elevilor, începând de la imprimarea unei conduite externe, până la formularea aspiraţiilor şi idealurilor de viaţă ale copilului şi tânărului. Totul porneşte de la Educaţie.

Pentru a avea progres e nevoie de 3 piloni sănătoşi în Educaţie, respectând fără rabat principiul depolitizării, al implicării părinţilor şi al comunităţii.

?? Școli dotate și echipate, cu un minim standard European;

?? Profesori de calitate, instruiţi si motivaţi să se formeze pe tot parcursul vieţii;

?? Programă flexibilă, adaptată nevoilor şcolii, la decizia elevilor şi a comunităţii.

Astăzi aș dori să urez tuturor profesorilor sănătate, pace și prosperitate. Precum și căutarea neobosită a adevărului și cunoștințelor, înțelegerea reciprocă în echipă și elevii, studenții recunoscători și iscoditori!

Vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră neprețuită la dezvoltarea copiilor noștri.

Vă mulțumesc pentru sensibilitate și dragoste pentru fiecare copil, elev, student.

Vă mulțumesc pentru dăruire și efort!

Post Comment